Automatisering is een essentieel onderdeel van NGS-testen en Euformatics Genomics Hub biedt innovatieve oplossingen aan die voorlopers zijn in hun vak. Met een constant toenemend datavolume en verscheidenheid aan gegevens, is het analyseren van kleine varianten, CNV’s en structurele varianten slechts het begin. Andere metingen zoals tumor mutational burden (TMB) en microsatelliet instabiliteit (MSI) komen steeds vaker voor. Deze gegevens kunnen in één enkele oplossing worden gegenereerd of uit verschillende systemen worden verzameld. De synthetisatie van gegevens uit verschillende bronnen in één enkele oplossing creëert uitdagingen, maar hier heeft Euformatics een antwoord op.

Voor NGS-laboratoria met een hoog doorvoervermogen is efficiëntie van essentieel belang voor de winstgevendheid en duurzaamheid. Zonder de juiste automatisering kunnen pipelines traag, onhandelbaar en inconsistent zijn, wat leidt tot lagere winstgevendheid. Euformatics Genomics Hub pakt zowel de consistentie als efficiëntie aan met een zeer modulair en configureerbaar ontwerp. Gebruikers hebben zelf controle over elk onderdeel van de pipeline en kunnen kiezen welke aspecten worden geautomatiseerd en hoe. Met onze nieuwste 2.9-versie van de variant interpretatie tool kunnen gebruikers aangepaste scripts maken om automatisch uitgebreide rapporten te produceren die klaar zijn voor beoordeling en goedkeuring.

Automatisering is niet beperkt tot klinische laboratoria, onderzoekers kunnen genieten van de snelle en consistente toepassing van NGS-workflows om resultaten zoals geannoteerde VCF’s of Excel-spreadsheets te genereren voor verdere bewerking en onderzoek. De flexibele importeur en aanpasbare front-end van Euformatics’ variant interpretatie tool bieden vrijwel onbeperkte scriptmogelijkheden. Onze automatiseringsscripts voor secundaire analyse bieden gebruikers robuuste en uitgebreide scripts om de input voor Euformatics Genomics Hub naadloos te definiëren en te formatteren. Euformatics biedt uitstekende ondersteuning aan gebruikers die aan deze taak beginnen en is trots op de implementatie van workflows die aan de hand van één commando kunnen worden gestart.

In uw demo-sessie met Euformatics kunt u hun software vrij evalueren en zelf zien hoe automatisering een essentieel onderdeel is van de implementatie van NGS-testen en de bevordering van de toepassing van precisiegeneeskunde.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie?

  • Voer een gratis NGS-lab health check uit met behulp van een referentie monster. LINK
  • Verken onze NGS kwaliteits- en validatietools. LINK

Persrelaties:

Sadeem Elbasyouni

Euformatics Oy

sadeem.elbasyouni@euformatics.com